3 Replies to “Zijn met de geraaktheid, overtuigingen en oordelen van anderen”

 1. Lieve Philo,

  Ik hoor en kijk naar je en denk…wow dat wil ik ook! zo mooi omgaan met het leven en gevoelens/geraaktheid.

  Bij mij merk ik dat ik het mezelf heel zwaar maak.
  Het kan klein zijn en groot. Op dit moment raakt bijna alles mij.Loop richting een (emotionele) burn-out. Mijn moeder is in 2018 overleden en toen ben ik in een diepe pijn gevallen. Lijkt alsof een rits is open gegaan en dat alles van mijn hele leven naar boven kwam. Dat vond ik zuur, want ben al vanaf mijn 23e bezig mijn verleden een plek te geven/ verwerken.

  Ik veroordeel mezelf nadat ik voel en dan maakt niet zoveel uit wat het is.
  De veroordeling gaat over dat ik dan nadat ik geraakt wordt in een overlevingsmechanisme terecht kom (stress iig) en me dat dan zelf kwalijk neem. Het overlevingsmechanisme dat ik noem gaat over doorgaan (volgens mij) niet opgeven, want als ik dat doe loop ik risico dat het nooit meer goed komt met me (levend voorbeeld gehad van mijn moeder die haar leven niet kon leven en zeer destructief was) ik heb veel meegemaakt en vraag me af hoe ik dat kan accepteren? Ik wil het wel, maar op een of andere manier lukt dat niet….hoe laat je het los?

  Hoe accepteer je…je geeft aan door dankbaar te zijn? Dankbaar zijn lukt me wel. Ik heb 2 hele verschillende kanten. Een is heel liefdevol en dankbare kant en de ander kant is een doorzetter/negatief/super chaotisch/ dramatisch/en alleen met zich zelf bezig/verslavend…. het verschil is zo ruim dat ik weet dat ik daar verandering in mag brengen maar hoe?

  Liefs Monique

  1. Lieve Monique, dank je wel voor je mooie vraag! Ik denk dat anderen zichzelf ook herkennen in je vraag, vandaar dat ik er even op reageer in een video. Deze deel ik zo op mijn website. Laat me maar even weten hoe dit voor jou is/ of je hier wat mee kan.

   Lieve groet,

   Philo

Leave a Reply