Ik loop al de hele ochtend met deze uitspraak in mijn hoofd rond. Own your shit, or it will own you. Ik voel een blog opborrelen 😉 dus bevraag ik de quote; wat wil je mij vertellen, wat beteken jij voor mij, hoe zie jij eruit in mijn leven?

Voorbeelden komen in me op

Ik voel de laatste tijd minder energie op de Happy Souls events die ik organiseer. In de vakantie zat ik in heerlijke yin stand met het idee om na de vakantie weer vol aan de bak te gaan, met coaching en ook met de events. Alleen de events daar stroomt de energie niet op. Als ik denk aan de events die ik heb bedacht en uitgezet voor de zomervakantie dan krijg ik de kriebels en stress bij het idee dat ik daarmee aan de slag moet.

Own your shit

Own your shitEn dus besluit ik de stekker eruit te trekken. Verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik voel en de events stop te zetten. Dat klinkt je misschien makkelijk in de oren, maar dat is het voor mij niet. Het was wel even een proces want er zitten een hoop overtuigingen op. Zo moet je (volgens mij dan hè) altijd bezig zijn, in beweging zijn, altijd weer nieuwe producten en diensten bedenken en altijd zichtbaar zijn.

 

 

Heb ik je trouwens wel eens verteld dat woorden zoals altijd en nooit van het ego zijn? Daarmee verraad ik dus al dat dit stemmetjes zijn van mijn mind, mijn ego, mijn angst ;). Ik besluit het aan te gaan. Ik duik de angst in. ‘Ok’, bevraag ik mezelf ‘en wat gebeurd er als ik niet in beweging ben, als ik niet productief ben en niet zichtbaar ben?’ Het antwoord luid ‘dan ben je niet goed genoeg’. Een maar al te bekend antwoord in mijn geval. Ook hier besluit ik er helemaal in te duiken, het helemaal te ‘ownen’. Ik neem verantwoordelijkheid en ownership over deze angst. Ik ben het! Ik ben niet goed genoeg. Ik voel het in mijn lijf, ik zie hoe mijn mind met allerlei angstscenario’s mij terug wil fluiten. Mensen zullen je afwijzen, klanten zullen wegblijven….

Or it will own you

En wat gebeurd er dan als ik luister naar deze gedachten? Als ik er in mee ga? Dan ga ik leven naar mijn angst. Dan leef ik iedere dag in angst om niet goed genoeg te zijn. Dan zal ik tegen de klippen opwerken om maar te bewijzen dat ik wel goed genoeg ben. Dan is mijn angst de meester over mij. En dat wil ik niet.

Ik bedenk me dat het zo met veel dingen werkt.

Als we eten om af te vallen, dan houden we indirect een relatie met de angst om te dik te zijn in stand. Als die angst er niet mag zijn, als we hem niet ‘ownen’, dan neemt hij ons leven over. Ons leven staat dan in het teken van de angst om niet te dik te worden of te zijn.

Als we bang zijn om niet aardig gevonden te worden, dan houden we indirect een relatie met afwijzing in stand. De angst om afgewezen te worden neemt dan controle over ons leven.

Going through your fears will set you free

Maar als we iedere keer aangaan wat we tegenkomen, openstaan voor de boodschap, voor de les die zit in onze weerstand, in onze overtuigingen dan nemen we verantwoordelijkheid voor wat er speelt in ons leven, voor wat op dat moment gezien en geleefd wil worden. Dan zijn we vrij!

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply