Gratis meditaties voor een Happy Soul

Mediteren helpt mij enorm om bij mezelf te blijven. Het helpt me om rustig te worden, het helpt me ook om te onderzoeken wat er speelt en waar dat vandaan komt. Ik deel graag een paar van mijn meditaties met je.

Onderaan deze pagina staan ook een aantal meditaties voor kinderen. Deze gebruik ik vaak voor mijn dochters als zij onrustig zijn en bv. niet kunnen slapen.

Meditatie om je gedachte te labelen

Toen ik begon met mediteren was dat met mindfulness meditaties. Een groot voordeel van mindfulness meditaties is dat je je gedachte leert observeren. Door ze te observeren  plaats je afstand tussen jou en je gedachte. Zo kan je leren dat je niet je gedachte bent, maar je gedachte hebt. Door je gedachte te labelen geef je jezelf inzicht in waar deze gedachte vandaan komen. In deze oefening/ meditatie begeleid ik je hierin.

Meditatie om te zijn met je gevoelens

Loop je even vast in je emoties of voel je je overspoeld door je gevoelens? Ga dan even lekker zitten met deze meditatie en adem door de gevoelens heen.

Opname over zijn met je overtuigingen inclusief korte meditatie

Soms lopen we vast op onze overtuigingen en angsten of worden we geraakt door gebeurtenissen in ons leven die een oude pijn raken.  Voor mij de enige manier om het dan weer te laten stromen is de angsten aankijken, voelen, omarmen en er helemaal te laten zijn. In deze opname vertel ik je over mijn eigen ervaring en geef ik je een korte meditatie om naar je eigen gevoel te kijken en het er helemaal te laten zijn

MEDITATIES VOOR KIDS

Soms vinden het kinderen het moeilijk om alle indrukken van de dag los te laten voor het slapen gaan. Onderstaande meditaties zijn speciaal voor kinderen bedoeld en kan je ze laten luisteren voor het slapen gaan. Lekker in bed. Alle meditaties zijn te downloaden zodat je ze vanaf een smartphone of tablet kan laten horen.